Mann som delte ut naziplakater i Lillestrøm sier det hele var ment som en spøk

- Han forstod alvoret da han våknet neste formiddag og leste nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag oppstod det dårlig stemning utenfor Fagerborg hotell i Lillestrøm da en mann i 50-årene delte ut naziplakater med norske flagg og hakekors på. Mannen hadde også hengt opp plakater rundt om i Lillestrøm sentrum.

Da han våknet på søndag ettermiddag ble han imidlertid grepet av dårlig samvittighet da han så at hendelsen var omtalt i en rekke nettaviser.

Han tok derfor selv kontakt med politiet for å forklare seg. Det var Romerikes blad som først omtalte saken.

- Han legger seg helt flat og sier det hele var en feilsått spøk. Han hevder å ikke ha noen tilknytning eller sympatier for høyreekstreme miljøer, sier Åsmund Yli, politiadvokat ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Mannen forklarte at han skal ha lagd plakatene selv og at han hadde vært alene da han hang dem opp og prøvde å dele dem ut.

Tilløp til slosskamp Stemningen ble svært amper da folk oppfattet hva mannen gjorde og det var tilløp til slosskamp da politiet kom til stedet. Til tross for at mannen nektet å ha delt ut plakatene, ble han arrestert med flere av dem på seg.

- Han forstod nok ikke alvoret før neste morgen, sier Yli.

Kari Torkelsen, visepolitimester ved Romerike politidistrikt, forteller til Romerikes blad at hendelsen er rapportert inn til Oslo politidistrikt og de anser etterforskningen som ferdig fra sin side.

- Dette er ikke noe å spøke med. Vi ser på dette med det største alvor, sier Torkelsen.

I beynnelsen av august ble en undergang på Råholt og et trafikkskilt på Maura på Romerike tagget ned med hakekors. Taggingen ble fjernet umiddelbart. Også en skihytte på Skjetten ble i juni totalt nedtagget med hakekors og skriften «Norge for nordmenn». Dette er fjerde gang på fire år at den lille hytta blir tagget ned med nazisymboler.

- Vi er vanligvis ikke plaget med mange slike saker, sier Kari Torkelsen til Dagbladet.