HENRETTET: Pablo Vasquez (38) ble i natt henrettet i Texas for å ha drept en 12 år gammel gutt og drukket blodet hans. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP
HENRETTET: Pablo Vasquez (38) ble i natt henrettet i Texas for å ha drept en 12 år gammel gutt og drukket blodet hans. Foto: Texas Department of Criminal Justice via APVis mer

Mann som drepte 12-åring henrettet i Texas

En 38 år gammel mann ble henrettet i Texas onsdag. Han var dømt for å ha slått og stukket i hjel en 12-åring, skjendet liket og drukket guttens blod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pablo Vasquez ble henrettet med giftsprøyte i fengselet Huntsville onsdag kveld, etter at et siste forsøk på å få stanse henrettelsen ble avvist. Advokatene til Vasquez mente han var blitt fratatt sjansen til en rettferdig straff fordi potensielle jurymedlemmer som var negative til dødsstraff, ble avvist i utvelgelsesprosessen. Tidligere har advokatene sagt at 38-åringen hadde psykiske helseproblemer og lærevansker.

Det grovt mishandlede liket av den drepte 12-åringen ble funnet skjult under metallplater i 1998. Vasquez, som da var 21 år gammel, innrømmet å ha drept gutten og drukket blodet hans fordi stemmer fra djevelen sa han skulle gjøre det. I tillegg til Vasquez, ble en 15-åring dømt til 35 års fengsel for drapet.

Henrettelsen er den sjette i Texas hittil i år. Siden Høyesterett opphevet forbudet mot dødsstraff i 1976, er 537 personer henrettet i Texas, flere enn i noen annen delstat. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram