Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Mann som hostet på folk på Bergensbanen, har ikke coronaviruset

Fredag kveld ble en mann pågrepet for å ha hostet folk i ansiktet på Bergensbanen. Mannen har nå testet negativt på coronaviruset, opplyser politiet.

PÅGREPET: En mann i 30-åra ble pågrepet etter å ha pustet andre togpassasjerer i ansiktet fredag kveld. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PÅGREPET: En mann i 30-åra ble pågrepet etter å ha pustet andre togpassasjerer i ansiktet fredag kveld. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Mannen i 30-åra ble pågrepet på Ål stasjon i Hallingdal og deretter fraktet til arresten i Drammen. Lørdag ettermiddag ble det klart at mannen ikke har coronaviruset, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Testsvaret ble klart lørdag ettermiddag, heter det i pressemeldingen.

Personen er siktet for å ha utsatt andre personer for mulig smitteoverføring, skremmende atferd og for vold mot offentlig tjenestemann.

- Mannen vil bli avhørt lørdag kveld, og det blir etter dette vurdert løslatelse av siktede, heter det i pressemeldingen.

Omtrent 60 mennesker var om bord i toget. Vy har informert passasjerene etter at prøvesvaret ble klart lørdag.

Gikk til angrep

Det var fredag klokka 18.38 at politiet fikk melding om hendelsen.

- Den innkommende meldingen gikk ut på at en mann gikk rundt og pustet togpassasjerer i ansiktet. Han skal også ha forsøkt å håndhilse på flere om bord på toget, samt oppført seg skremmende, sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

Politiet rykket så ut, og påtraff mannen klokka 19.15.

- Da gikk han til angrep på patruljen med et brannslukningsapparat, og ble pågrepet. Han er nå kjørt i arresten, sa Eikedalen.

- Han er godt kjent av politiet fra før, la operasjonslederen til.

Hjemmel for å straffe

Helsemyndighetene kom torsdag med nye, strenge tiltak som skal stanse coronasmitte i Norge, blant dem var:

  • Alle barnehager, ungdomsskoler, videregående skoler og utdanningsinstitusjoner stenges
  • Alle som har vært i utlandet må holde seg hjemme i karantene. Alle fritidsreiser frarådes. Helsepersonell får ikke lov til å reise utenlands
  • Det er forbudt med kultur- og idrettsarrangementer og organisert idrett både innen- og utendørs
  • Alle treningssentre, svømmehaller og badeland stenges

Operasjonsleder Eikedalen sa fredag at vedkommende først og fremst var pågrepet for volden utøvet mot politiet, men understreket at det er straffbart å bevisst smitte andre.

- Vi har også hjemmel for å straffeforfølge her, sa han.

Hele Norges coronakart