Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann som meldte seg var ikke «hettemannen»

Trodde selv han kunne være etterlyst vitne.

VIDEOOVERVÅKNING: En mann som lurer på om han kan være den såkalte «Hettemannen» har meldt seg til politiet. Vis mer

Politiet sa i dag tidlig at en mann hadde meldt seg fordi han trodde han kunne være mannen som i går ble etterlyst som et vitne i Lørenskog-saken.

– Politiet har mottatt et titall tips etter at vi onsdag offentliggjorde flere videoer av en uidentifisert mann, skrev politiadvokat Haris Hrenovica i en e-post.

– Noen av tipsene inneholder navngitte forslag til hvem mannen kan være. Én person har meldt seg, og lurer på om det kan være ham, opplyste politiadvokaten.

Det viste seg at mannen ikke var vitnet politiet ville ha kontakt med, skriver NRK.

Politiadvokat Hrenocvica sier vedkommende er sjekket ut av saken. Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med mannen som faktisk er på videobildene.

«HETTEMANNENS» BEVEGELSER: Dette er ruta politet mener «hettemannen» skal ha gått den 31. oktober 2018. Video: Politet / Google Maps Vis mer

Mannen ble etterlyst som vitne fordi politiet vil undersøke om han kan sitte på viktig informasjon uten å være klar over det selv.

Øst politidistrikt gikk onsdag ut med til sammen fem videoklipp, som viser en mann som beveger seg fra parkeringshuset ved Lørenskog ishall og som går i retning av Sloraveien 4, hvor Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra 31. oktober i 2018.

image: Mann som meldte seg var ikke «hettemannen»

– Mannen på videoen befinner seg i et område og på et tidspunkt som er svært aktuelt for etterforskningen. Han befinner seg i relativ nærhet til Sloraveien, og ut fra det vi kan rekonstruere, er han derfor interessant, sa påtaleansvarlig Haris Hrenovica i Øst politidistrikt til Dagbladet i går.

Mannen blir første gang fanget på video klokka 10.22, da han kommer fra parkeringshuset ved Lørenskog ishall. Deretter beveger han seg i Lørenskog sentrum, og i retning mot Sloraveien.

image: Mann som meldte seg var ikke «hettemannen»

Det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober 2018, var en telefonsamtale til sønnen klokka 09.14. Klokka 09.48 forsøkte en nabo å ringe henne, men fikk aldri svar.

Videoopptakene av «hettemannen» inngår i et massivt videomateriale, som teller nesten 6000 timer, og ble innhentet i en tidlig fase av etterforskningen. Siden da har politiet hatt en svært tidkrevende jobb med å systematisere videoopptakene og sette de i sammenheng med andre opplysninger i saken.

Politiet har gjort flere rekonstruksjoner av bevegelsene til både kjente og ukjente vitner.

– Det har vi i gjort i en rekke andre tilfeller. En ting er at vitner forklarer seg til politiet, men vi må også finne objektive holdepunkter, som for eksempel elektroniske spor, som kan bekrefte eller avkrefte vitnes observasjoner, svarer Hrenovica.

HETTEMANNEN: Politiet har publisert ytterligere fire videoklipp av vitnet de etterlyste tidligere onsdag 1. juli. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!