FOSSIL: Dette er et av de totalt fem fossilene Edgar Nernberg fant da han gravde ut en kjeller i Calgary. Foto: Universitetet i Calgary
FOSSIL: Dette er et av de totalt fem fossilene Edgar Nernberg fant da han gravde ut en kjeller i Calgary. Foto: Universitetet i CalgaryVis mer

Mann som tror jorda er 6000 år gammel fant 60 millioner år gammelt fiskefossil

Han mener selv fossilet umulig kan være så gammelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Universitetet i Calgary i Canada kunne i dag meddele at det er gjort et oppsiktsvekkende funn i forbindelse med et byggeprosjekt.

Universitetets forskere ble kontakt nylig kontaktet av entreprenøren Edgar Nernberg, som kunne fortelle at han kom over et fossil da han gravde ut en kjeller til et nytt hus i byen.

Kreasjonist Paleontolog Darla Zelenitsky sier til universitetes nettside at det ble funnet totalt fem godt bevarte fossiler i den 60 millioner år gamle steinformasjonen. Det nettsida ikke nevner er at mannen som fant dem mener de umulig kan være så gamle. Nernberg er nemlig kreasjonist, og tror at jorda er omlag 6000 år gammel, skriver Washington Post.

Nernberg sitter i styret til «kreasjonistmuseet» Big Valley?s Creation Science Museum, som blant annet har en utstilling med navnet «dinosaurer og mennesker», som beskrives slik:

- Utstillingen viser fram overveldende beviser på ikke bare eksisterte dinosaurene ganske nylig, men at menneskene eksisterte samtidig. Bevisene er ødeleggende for teoriene om at dinosaurene døde ut omtrent 60 millioner år før menneskene utviklet seg.

Så kan man spørre seg: Vil en mann som tror jorda er 6000 år gammel revurdere sitt syn på jordas skapelse og utvikling når han finner et så gammelt fossil?

Neida. I hvert fall ikke i dette tilfellet.

- Nei, dette har ikke endret mine oppfatninger. Vi har alle de samme bevisene, forskjellen er bare hvordan vi tolker dem. Det er ingen datostemplinger på disse tingene, sier han til Calgary Sun.

Karbondatering Washington Post påpeker at Nernberg i og for seg har rett i dette med datostempling, men at man nok ikke skal kimse av karbondatering og grunnleggende geologisk kunnskap.

Dateringsuenigheten til tross: Zelenitsky og Nernberg er enige om at det er et spennende funn.

- Jeg skjønte med en gang at disse var annerledes enn andre fossiler jeg har funnet tidligere. Da jeg var liten viste faren min meg noen fossiler av skjell, og jeg har vært på utkikk etter dem siden, sier Nernberg til universitetets nettside.

Paleontologen Zelenitsky sier det var Nernbergs årvåkne blikk som gjorde at fossilene ikke ble ødelagt i kjellerutgravingen, og som gjør at de nå kan utforskes og stilles ut. Hun sier fossilene stammer fra en særdeles interessant tidsepoke.

- De kaster lys over naturen og dyrene som levde på jorda like etter at dinosaurene ble utryddet. Dette er viktige funn, fordi de er enkle varianter av fisk som lever i havet i dag, sier Zelenitsky.