India

Mann spist av to løver

En ung mann ble spist av to løver i India da han var på vei hjem med familien sin.

LØVEANGREP: En løve og en løvinne har drept og spist en 18 år gammel mann i India. Løvene skal angivelig ha kommet fra dyrereservatet Gir-skogen, slik som de to løvene som er avbildet. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Ajit Solanki/NTB
LØVEANGREP: En løve og en løvinne har drept og spist en 18 år gammel mann i India. Løvene skal angivelig ha kommet fra dyrereservatet Gir-skogen, slik som de to løvene som er avbildet. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Ajit Solanki/NTB Vis mer
Publisert

En 18 år gammel mann ble dratt bort og spist av to løver i da han var på vei hjemover med familien sin i staten Gujarat, Nord-Vest i India. Det melder flere indiske medier, blant annet Mirror Now.

Løvene, som skal ha vært en hann- og hunnløve, hoppet ut fra buskene og angrep mannen bakfra.

Hendelsen skal ha skjedd om kvelden 23. juni.

- Våre medarbeidere ankom stedet raskt, men på det tidspunktet hadde offeret allerede dødd. Vi kunne bare sikre noen få kroppsdeler av offeret, noe som tyder på at løvene allerede hadde spist opp offeret, sier Rajdeepsinh Jhala, visekonservator for skoen, til Mirror Now.

DYREPARK: Dyrepasseren i Jamaica Zoo blir litt for komfortabel rundt løvene. Reporter: Christian Fjermeros / Video: @OneciaG Vis mer

«Veldig aggressiv»

Kroppsdelene til 18-åringen har blitt tatt med til byen Khambha for en obduksjon, og dødsfallet anses som en ulykke, ifølge Indian Express.

Ifølge Jhala er det ikke vanlig at folk blir angrepet av løver i området. Da skogkonservatorene forsøkte å få kontroll på løvene, hadde de vist en «veldig aggressiv oppførsel»

- Etter at vi mislyktes på å lokke de to store kattene, bedøvet vi hannløven tidlig søndag morgen og reddet ham. Vi har også lokalisert løvinnen, og det jobbes med å fange henne, sier Jhala til Mirror Now.

Løvene skal angivelig ha kommet fra dyrereservatet Gir-skogen. Ifølge opplysninger fra 2020 bor det rundt 400 asiatiske løver i skogen, og det er det eneste naturlige habitatet for asiatiske løver i verden, ifølge avisa Newsweek.

Tidligere var det langt flere løver i skogen, men antallet har sunket på grunn av jakt og ekstreme værforhold, som tørke.

NON STOP: En villhund lurte noen løver. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Kvinne drept av leopard

Løver er veldig opptatt av å holde seg innenfor sitt territorium. Naturvernere fra reservatet hevder at Gir-skogen har blitt overfylt, noe som betyr at løver kan forville seg bort fra habitatet.

Det kan potensielt føre til at løvene begir seg inn i befolkede områder og kan komme i direkte kontakt med mennesker.

Tidligere i juli ble en 80 år gammel kvinne også angrepet og drept av en Leopard som hadde tatt seg inn i landsbyen hennes etter å ha forvillet seg fra Gir-skogen, ifølge avisa The Tribune India.

Landsbyboere skal ha reagert med det samme de hørte skrikene til kvinnen, men kvinnen døde av de store skadene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer