Mann spiste maur for å overleve i ørkenen

Savnet i seks dager i ørkenen, uten vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som var savnet i den australske ørkenen i seks dager uten vann, ble funnet tirsdag. Han hadde overlevd ved å spise maur.

62 år gamle Reg Foggerdy forsvant 7. oktober på en jakttur i Laverton, rundt 950 kilometer nordøst for Perth i Australia. Familien meldte ham savnet, og etter flere dagers søk ble han funnet rundt halvannen mil fra der han forsvant.

Han hadde ikke vann med seg, og de to siste dagene hadde han sittet under det samme treet.

- Han spiste maur, det var slik han overlevde. Fantastiske overlevelseskunnskaper fra hans side og fantastiske kunnskaper hos våre folk som klarte å spore på et svært avsidesliggende sted, sier Andy Greatwood i det lokal politiet.

- Han var ekstremt dehydrert, lettere delirisk, men vi fikk gitt ham førstehjelp og gjenopprettet væskebalansen hans. Det er en glede å kunne si at han nå sitter og snakker, sier Greatwood og forklarer at det var svært varmt og øde der mannen hadde oppholdt seg og at de færreste ville overlevd det 62-åringen har vært gjennom.

Mannens søster sier han har lang erfaring i den australske ødemarken, men at hun likevel nå vil skaffe ham en satellittelefon. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.