OVERVÅKNINGSBILDER: Overfallet lørdag ble fanget av to overvåknigskameraer. Politiet har frigitt bilder av gjerningsmannen.  Foto: AP/Scanpix
OVERVÅKNINGSBILDER: Overfallet lørdag ble fanget av to overvåknigskameraer. Politiet har frigitt bilder av gjerningsmannen. Foto: AP/ScanpixVis mer

Mann sprayet kvinne med brennbar væske og satte fyr på henne

Kvinne i 60-åra brent ihjel i heis i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En uidentifisert mann, kledd som en skadedyrutrydder, ventet på kvinnen da heisen åpnet dørene i femte etasje i boligblokken i Brooklyn. Mannen sprayet henne med brennbar væske og satte fyr på henne, sier politiet i New York, ifølge nyhetsbyrået AP.

To videokameraer fanget overfallet, og bildene viser at angrepet varte i rundt ett minutt.

En talsmann fra politiet sa at videoen viser at dørene åpnes og overfallsmannen som trer inn i heisen og sprayer på kvinnen.

Kvinnen, som hadde poser fra en dagligvareforretning i armene, snudde seg vekk fra gjerningsmannen og krøp sammen i et hjørne i et forsøk på å beskytte seg selv, sier politiet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mannen begynte med å sprøyte væsken i ansiktet hennes, og fortsatte over deler av kroppen hennes. Politiet sier at måten han sprayet på var nesten metodisk.

Så dro overfallsmannen fram noe som han brukte til å tenne på en fille i ei flaske, som han kastet på henne.

Politiet vil ikke kommentere motivet for drapet, men sier at den mistenkte kjente offeret, og visste at hun kom ut var i heisen.

Naboene varslet om brann i bygningen, uten å vite om angrepet i heisen.