- Mann sprengte seg selv midt i Stockholm sentrum

Säpo og Politiet i krisemøte etter dødseksplosjonen i Stockholm. Hadde seks bomber - bare en gikk av.

Foto: GUNTHER MÅRDER
Foto: GUNTHER MÅRDER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i Stockholm og har informasjon om det som har skjedd, kontakt Dagbladet på telefon +47 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

(Dagbladet): - Like før klokka 17 fikk vi melding om flere mindre eksplosjoner i en bil. Bilen tok fyr, og omkring ti minutter seinere fikk vi melding om en ny eksplosjon — omkring 300 meter derfra, sier pressetalsmann Ulf Göransson ved Stockholms-politiet til Dagbladet.

- Der fant vi en person, han var hardt skadd og omkom på stedet, sier Göransson.

Politiet sier nå til svenske TT at mannen trolig ikke ble skadd i bileksplosjonen - men at han sprengte seg selv i lufta. Opplysningen kommer etter at Säpo og politiet har sittet i møter i kveld.

Aftonbladet skriver at mannen ble sprengt av en rørbombe som han bar på kroppen. Det skal være funnet ytterligere fem rørbomber på stedet, skriver avisa - disse skal ha vært seriekoblet. Det er ikke kjent hvorfor kablene mellom sprengladningene røk.

Om lag ti minutter før Stockholm ble rammet av to eksplosjoner lørdag, mottok nyhetsbyrået TT en e-post med trusler mot det svenske folk. Spiker Offeret er ikke identifisert, og politiet har heller ikke lykkes i å finne ut hvem som eier bilen som sto i brann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer