Mann stjal pansret rakettkjøretøy

Politiet pågrep mannen som stjal et pansret rakettkjøretøy fra Forsvaret på Setermoen i Troms like før klokken 7.00 i dag. Politiet jaktet i flere timer på mannen ved et boligfelt i Setermoen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ikke ha vært bevæpnet da han ble pågrepet.

Ikke fra forsvaret

Den pågrepne mannen er i varetekt hos lensmannen i Bardu. Han skal ha stjålet det store pansrede rakettkjøretøyet fra Setermoen garnison i Bardu kommune i Troms i natt. Kjøretøyet var da på det tekniske verkstedet.

- Gjerningsmannen var iført feltuniform med sersjant-distinksjoner, men er ikke en militær person. Vi vet identiteten til mannen, som er mellom 20 og 30 år og fra Setermoen-distriktet, sier stabssjef, oberstløytnant Kjell Hanstad ved Setermoen garnison til NTB.

Han sier at mannen skal ha kommet seg inn på det strengt bevoktede militærområdet på ulovlig vis.

- Det er patruljerende vakt som passer området, som er inngjerdet og alle lokaler er låst. Mannen har ikke blitt sluppet inn på området så langt vi kjenner til, sier Hanstad.

Vaktholdet på Setermoen ble i dag skjerpet og alle rutiner gjennomgått på ny.

Ut på E6

Det store, pansrede rakettkjøretøyet ble stjålet fra et teknisk verksted på Setermoen garnison i Bardu kommune i Troms i natt.

Under en vaktrunde oppdaget vaktene at det hadde vært et innbrudd i garnisonen. Deretter så de ammunisjonsvognen kjøre ut i et militært skytefelt, før den kjørte ut på E6 - på vei sørover. Senere gikk ferden inn i boligfeltet på Setermoen, der kjøretøyet i morges ble funnet.

Ikke ladd

Rakettkjøretøyet er av typen MLRS (Multi Launch Rocket System) og kan skyte ut 12 langtrekkende raketter som kan gå 30-40 kilometer.

- Slike kjøretøy er ikke ladd til vanlig, sier pressetalsmann, oberst 1 Erik Ianke ved Forsvarets Overkommando til NTB. Det norske forsvaret har totalt 12 slike kjøretøy, som hvert koster flere millioner kroner.
- Forsvaret ser svært alvorlig på denne hendelsen, sier Ianke.

Troms politidistrikt fikk melding om hendelsen ved 03-tiden fra Bardu lensmannskontor. I morges var store styrker fra Forsvaret og politiet ute for å stoppe flukten med det store militære kjøretøyet. Troms politidistrikt og Bardu lensmannskontor fikk bistand fra en rekke andre lensmannskontorer samt Narvik politidistrikt.

(NTB)