SIKKERHETSOPPLEG: Paraden i Los Angeles ble arrangert som planlagt i dag. Sikkerheten var imidlertid økt etter massakren i Orlando og en trussel mot paraden. Foto: AFP PHOTO / Mark Ralston
SIKKERHETSOPPLEG: Paraden i Los Angeles ble arrangert som planlagt i dag. Sikkerheten var imidlertid økt etter massakren i Orlando og en trussel mot paraden. Foto: AFP PHOTO / Mark RalstonVis mer

Mann stoppet i Los Angeles med våpen og bombemateriale. Sa han ville skade homoparade

Arrangementet gikk som planglagt i dag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avisa Los Angeles Times skriver at en mann ble stoppet i en trafikkontroll i Santa Monica i Los Angeles. I bilen hadde han store mengder ammunisjon og stoffer som kan brukes til å lage provisoriske bomber.

Kilder opplyser til avisa at mannen skal ha vært på vei til en homoparade i Los Angeles.

CNN melder at arrestasjonen skjedde i går kveld. De melder også at myndighetene tror trafikkstansen og massakren i Orlando i delstaten Florida - der 50 ble drept på en homoklubb - ikke har noe sammenheng.

Politisjef i Santa Momica, Jacqueline Seabrook, skriver på Twitter at mannen som ble stoppet fortalte en politibetjent at «han ville skade homoparaden».

The Guardian melder av paraden blir arrangert som planlagt, og det har i dag vært opptog i storbyen.

- Vi skal ikke gjemme oss og gå tilbake til skapet. Vi er her for å marsjere, feire og sørge. Vi vet vi er et mål som amerikanere fordi dette er et samfunn hvor vi elsker. Vi er hvite, svarte, brune, asiater, indianere, alt mulig, sier ordfører i Los Angeles, Eric Garcetti.

Sikkerheten rundt arrangementet har likevel vært streng.

Saken oppdateres