Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann suste forbi politiet i 100 kilometer i timen - på elsykkel

- Det var livsfarlig, sier politiet.

FRYKTELIG FART: En svensk syklist ble mandag morgen stoppet da han gjorde 98 kilometer i timen på elsykkel. Illustrasjonsfoto: Kuttly / Shutterstock / NTB Scanpix
FRYKTELIG FART: En svensk syklist ble mandag morgen stoppet da han gjorde 98 kilometer i timen på elsykkel. Illustrasjonsfoto: Kuttly / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen gjorde en politipatrulje i svenske Linköping en fartsfylt oppdagelse da de overvåket trafikken i byens sentrum. Forbi dem suste nemlig en syklist i en fryktelig fart.

De ante ugler i mosen og la seg på hjul bak mannen, men sykkelen var om mulig enda raskere enn de først hadde sett for seg.

De tok den ikke igjen før speedometeret viste 98 kilometer i timen. Det skriver Linköping News.

- Livsfarlig

Etter at de hadde stoppet mannen i 40-åra, så politiet også at det var snakk om en elsykkel.

- Det var livsfarlig. Sannsynligvis har ikke sykkelen en ramme som er konstruert for å tåle slike hastigheter. Den hadde heller ikke bremser som fungerte, sier Björn Goding ved politiet til lokalavisa.

Ifølge Goding vil ikke syklisten selv uttale seg om episoden, men han skal ha vært på vei til jobben. Han har selv sagt at han hadde god kontroll på sykkelen, og at han hadde en mekanisk brems som fungerte.

Beslaglagt

Som farten tilsa, var det heller ikke snakk om noen vanlig elsykkel. Den var utstyrt med to effektvalg føreren kunne velge mellom - 1000 watt eller 4000 watt. I går morges hadde mannen i 40-åra valgt det kjappeste alternativet.

Politiet har nå tatt beslag i sykkelen, og skal finne ut hvilken hastighet den faktisk kan oppnå.

- Den vil bli testet av trafikkinspektører hos oss, sier Goding.

Mannen skal ha kjøpt sykkelen på Blocket, den svenske utgaven av Finn.no. Han er mistenkt for ulovlig ferdsel og grov uaktsomhet i trafikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!