Mann suste forbi politiet i 100 kilometer i timen - på elsykkel

- Det var livsfarlig, sier politiet.

FRYKTELIG FART: En svensk syklist ble mandag morgen stoppet da han gjorde 98 kilometer i timen på elsykkel. Illustrasjonsfoto: Kuttly / Shutterstock / NTB Scanpix
FRYKTELIG FART: En svensk syklist ble mandag morgen stoppet da han gjorde 98 kilometer i timen på elsykkel. Illustrasjonsfoto: Kuttly / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen gjorde en politipatrulje i svenske Linköping en fartsfylt oppdagelse da de overvåket trafikken i byens sentrum. Forbi dem suste nemlig en syklist i en fryktelig fart.

De ante ugler i mosen og la seg på hjul bak mannen, men sykkelen var om mulig enda raskere enn de først hadde sett for seg.

De tok den ikke igjen før speedometeret viste 98 kilometer i timen. Det skriver Linköping News.

- Livsfarlig

Etter at de hadde stoppet mannen i 40-åra, så politiet også at det var snakk om en elsykkel.

- Det var livsfarlig. Sannsynligvis har ikke sykkelen en ramme som er konstruert for å tåle slike hastigheter. Den hadde heller ikke bremser som fungerte, sier Björn Goding ved politiet til lokalavisa.

Ifølge Goding vil ikke syklisten selv uttale seg om episoden, men han skal ha vært på vei til jobben. Han har selv sagt at han hadde god kontroll på sykkelen, og at han hadde en mekanisk brems som fungerte.

Beslaglagt

Som farten tilsa, var det heller ikke snakk om noen vanlig elsykkel. Den var utstyrt med to effektvalg føreren kunne velge mellom - 1000 watt eller 4000 watt. I går morges hadde mannen i 40-åra valgt det kjappeste alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer