Mann tatt 7 år etter drap i Drammen

Pågrepet i Tyskland.

LÅ DØD I STUA: 56-åringen ble funnet i sin egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum. Arkivfoto: NTB scanpix
LÅ DØD I STUA: 56-åringen ble funnet i sin egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum. Arkivfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 31. januar 2007 ble sjømannen Arild Lund (56) funnet drept i sitt eget hjem i Drammen for et svært beskjedent utbytte.

Kort tid ble flere litauere pågrepet og siktet. Flere av de siktede ble løslatt, men i 2008 ble en da 32 år gammel litauer dømt til 15 års fengsel for drapet. Samtidig mente politiet at en nå 40 år gammel mann også var med på drapet. Han stakk til Litauen før han ble pågrepet.

Nå er 40-åringen pågrepet i Tyskland, melder Drammens Tidende.

Politiet forsøkte først å få ham utlevert fra Litauen, men lyktes ikke, da Norge ikke hadde noen utleveringsavtale med landet. Norsk politi ønsket da å dra til Litauen for å avhøre mannenm men da stakk han av på nytt, ifølge avisa. Han ble etterlyst via Interpol. Og nylig fikk Drammens-politiet beskjed fra Kripos om at de var blitt kontaktet av tysk politi.

- De hadde pågrepet den drapssiktede litaueren 30. juni, i nærheten av Nürnberg, forteller Sidsel Wam Nilsen, politijurist ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Drammens Tidende.

Han skal ha blitt tatt i en tilfeldig personkontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer