Mann tatt av skred, gravd fram av kamerater

Politiet trodde først mannen var alvorlig skadet, men han kom fra det i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er tatt av snøskred på baksiden av et alpinannlegg i Fagernesfjellet i ettermiddag, bekrefter operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt overfor Dagbladet.

Den første meldinga til politiet gikk ut på at mannen var begravet under snøen og det ble slått full alarm. Redningsmannskaper, snøscootere og lavinehunder ble sendt ut.

Ved 16.40-tida forteller politiet til Dagbladet at mannen, som er russisk statsborger, kom fra det hele i god behold. På grunn av språkproblemer fikk politiet først beskjed om at mannen ble funnet bevisstløs. Det stemte ikke.

- Mannen lå 4-5 minutter under snøen, men ble gravd fram av de to andre kameratene som var med ham. Han kom fra det i god behold, sier operasjonsleder Stein Wilhelmsen til Dagbladet.

Politiet var også bekymret for om det var flere personer som kunne være tatt av raset i Fagernesfjellet. Ifølge operasjonsleder Wilhelmsen er dette også nå utelukket.

- Vi har hatt mange folk, hunder og helikopter ute, men etter å ha snakket med folk i området er aksjonen avblåst, sier Wilhelmsen.