Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tatt av skred i Lyngen døde av skadene

Det bekrefter Universitetssykehuset Nord-Norge fredag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske skituristen som ble tatt av et snøskred i Lyngen torsdag, døde av skadene han pådro seg. Det skriver NRK.

Mannen var i 50-årene, og skal ha dødd i morgentimene fredag.

Det var torsdag at mannen og en annen person ble tatt av et snøskred. Den andre personen ble raskt reddet og bidro selv i redningsarbeidet, mens 50-åringen ble gravd fram etter nesten to timer.

- Skiene til den savnede ble funnet i 17.30-tida. Den savnede ble gravd fram klokka 18, to timer etter at den første meldingen om skredet kom inn, opplyste pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB i går.

Et Sea King redningshelikopter, et ambulansehelikopter og fire hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder ble sendt til stedet.

Politiet opplyste i går at de to som ble tatt av skredet, var med i et turfølge på til sammen fire skiturister fra Italia.

Tilfeldigvis hadde politiet og Røde Kors fagkurs i skred ikke langt fra rasområdet rundt 400 meter over havet på nordsiden av Kavringtinden, mot Lyngseidet. Det var overskyet vær og lett snøfall i området torsdag. Snøskredfaren var regnet som betydelig, farenivå tre av fem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media