FUNNET: Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten på ettermiddagen første påskedag. Foto: Scanpix
FUNNET: Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten på ettermiddagen første påskedag. Foto: ScanpixVis mer

Mann tatt av snøskred bekreftet død

Mannen som ble tatt av snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten ble funnet etter en time. Livet sto ikke til å redde.

(Dagbladet): Politiet i Nordland skriver på Twitter at mannen er død.

Han ble bekreftet død på stedet etter at lege og redningsmannskaper hadde forsøkt livreddende førstehjelp. Pårørende er orientert, opplyser politiet.

Politiet i Nordland meldte om skredet klokka 17.30.

En luftambulanse fikk ved 18-tiden en elektronisk deteksjon av mannen, men redningsmannskapet måtte avvente leteaksjonen fordi området enda ikke var trygt.

Ved 18-tiden meldte Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge at fire personer fra letemannskapet søker og graver i funnområdet, ifølge NTB.

Politiets innsatsleder Maichel Lind opplyste til Lofotposten at det ble jobbet med gjenoppliving på stedet.

Den savnede mannen ble funnet i snømassene etter en time, melder VG.

To menn

– Det er en mann som er savnet i raset. En mann står utenfor raset. Alt av tilgjengelige ressurser i området er tilkalt. Frivillige samt lavinehund fra Svolvær deltar, uttalte HRS rett etter at redningsaksjonen hadde startet, ifølge Lofotposten.

- Vi har ikke fått avklart noe når det gjelder hans tilstand, sa Frode Iversen, redningsleder i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet, rett etter at mannen var blitt funnet.

Sea-King på stedet

Det ble først meldt om at skredet hadde gått på Svarttind, men dette ble senere rettet til Sydalsfjellet.

– Det er bekreftet at en person er skredtatt. Ambulansehelikopter er i søk og bakkemannskaper er fremme på oppmøteplass, opplyser HRS på Twitter.

Sea King-helikopter ankom stedet 18.25.