Mann tatt av snøskred bekreftet død

Mannen som ble tatt av snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten ble funnet etter en time. Livet sto ikke til å redde.

FUNNET: Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten på ettermiddagen første påskedag. Foto: Scanpix
FUNNET: Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten på ettermiddagen første påskedag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Nordland skriver på Twitter at mannen er død.

Han ble bekreftet død på stedet etter at lege og redningsmannskaper hadde forsøkt livreddende førstehjelp. Pårørende er orientert, opplyser politiet.

Politiet i Nordland meldte om skredet klokka 17.30.

En luftambulanse fikk ved 18-tiden en elektronisk deteksjon av mannen, men redningsmannskapet måtte avvente leteaksjonen fordi området enda ikke var trygt.

Ved 18-tiden meldte Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge at fire personer fra letemannskapet søker og graver i funnområdet, ifølge NTB.

Politiets innsatsleder Maichel Lind opplyste til Lofotposten at det ble jobbet med gjenoppliving på stedet.

Den savnede mannen ble funnet i snømassene etter en time, melder VG.

To menn

– Det er en mann som er savnet i raset. En mann står utenfor raset. Alt av tilgjengelige ressurser i området er tilkalt. Frivillige samt lavinehund fra Svolvær deltar, uttalte HRS rett etter at redningsaksjonen hadde startet, ifølge Lofotposten.

- Vi har ikke fått avklart noe når det gjelder hans tilstand, sa Frode Iversen, redningsleder i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet, rett etter at mannen var blitt funnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer