Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tatt av snøskred i Lyngen er kritisk skadd

To personer tatt av snøskred torsdag ettermiddag. 

SKRED: Et ambulansehelikopter går inn for landing ved stedet der to personer ple tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag.
Foto: Geir Martin Koch / NTB scanpix
SKRED: Et ambulansehelikopter går inn for landing ved stedet der to personer ple tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag. Foto: Geir Martin Koch / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er kritisk skadd etter at han ble tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag.

Det får NTB opplyst fra pressevakten ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

To personer ble tatt av snøskredet. Den ene ble raskt reddet og bidro selv i redningsarbeidet, mens den andre ble gravd fram etter nesten to timer.

- Skiene til den savnede ble funnet i 17.30-tida. Den savnede ble gravd fram klokka 18, to timer etter at den første meldingen om skredet kom inn, opplyser pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Et Sea King redningshelikopter, et ambulansehelikopter og fire hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder ble sendt til stedet.

Politiet opplyser at de to som ble tatt av skredet, var med i et turfølge på til sammen fire skiturister fra Italia.

Tilfeldigvis hadde politiet og Røde Kors fagkurs i skred ikke langt fra rasområdet rundt 400 meter over havet på nordsiden av Kavringtinden, mot Lyngseidet. Det var overskyet vær og lett snøfall i området torsdag. Snøskredfaren var regnet som betydelig, farenivå tre av fem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media