Mann tatt av vinden og sendt utfor fjellskrent

Mannen skulle åpne sekken med en paraglider da vinden tok tak i skjermen og sende ham utfor fjellet.

TATT AV VINDEN: En mann ble tatt av vinden og slengt utfor en fjellskrent da han åpnet sekken som inneholdt en paraglider. Vinden tok tak i skjermen og sendte mannen utfor Høgfjellet i Flekkefjord. Bildet er kun et illustrasjonsbilde. Foto: ARMEND NIMANI / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
TATT AV VINDEN: En mann ble tatt av vinden og slengt utfor en fjellskrent da han åpnet sekken som inneholdt en paraglider. Vinden tok tak i skjermen og sendte mannen utfor Høgfjellet i Flekkefjord. Bildet er kun et illustrasjonsbilde. Foto: ARMEND NIMANI / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En turgåer på Høgfjellet i Flekkefjord fikk søndag kveld plutselig øye på en mann som hang fast i en fallskjerm i fjellskrenten.

- På toppen av Høgfjellet hørte jeg noen stemmer og så noe som blafret nede forbi utsiktspunktet på toppen. Det viste seg at en mann hang fast i en slags fallskjerm i fjellskrenten, sier mannen til Fædrelandsvennen.

Turgåeren klarte å ta seg ned til en fjellhylle to meter over mannen som hang fast, men kom ikke nær nok til å kunne hjelpe ham.

- Jeg fikk kontakt med ham. Mannen hadde selv ringt etter hjelp, forteller han.

Tatt av vinden Fædrelandsvennen skriver videre at 39-åringen har forklart han var på joggetur i området for å trene til et turløp.

- Han har forklart at han hadde med seg en paraglider i sekken som ekstra vekt. Da han kom på toppen av Høgfjellet åpnet han sekken. Paraglideren skal da ha blitt tatt av vinden, slik at både han og skjermen gikk utfor kanten og han ble hengende på utsiden, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Høgfjellet ligger på Glendrange i Flekkefjord. Fjellet er et at de mest populære utfartsmålene i Flekkefjord-distriktet.

Smerter i ryggen Politiet fikk melding um ulykken klokka 21.56.

- Vi fikk melding av brannvesenet, som sendte av gårde folk med klatreustyr. De kom seg opp og fikk stabilisert mannen, sier Solås.

Klokka 22.50 hadde redningsgruppa klart å flytte mannen til fjellhylla ovenfor, der hvor turgåeren var.

Etter det avisa erfarer, skal mannen som ble hengende fast i fjellet være en politimann fra distriktet. 39-åringen opplyste at han hadde smerter i ryggen og ble sendt til en sjekk på sykehuset.

- Han ble løftet ned av Sea King og sendt til Flekkefjord sykehus. Etter en liten kontroll ble han sendt hjem, sier Solås.