LANG: Jakta på en mann i en stjålet Mercedes minibuss startet i Asker og Bærum endte på Nedre Ullern i Oslo. Foto: Frank H. Evensen/FHE Foto
LANG: Jakta på en mann i en stjålet Mercedes minibuss startet i Asker og Bærum endte på Nedre Ullern i Oslo. Foto: Frank H. Evensen/FHE FotoVis mer

Mann tatt etter stor biljakt i Oslo sentrum

Kjørte på politibil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i slutten av tjueåra er pågrepet etter en omfattende og lang biljakt gjennom Oslo. En politibil ble påkjørt under forfølgelsen av en stjålet Mercedes minibuss.

- Vi fikk melding fra politiet i Asker og Bærum om at de fulgte etter en stjålet bil som kom inn i Oslo, sier operasjonsleder Steinar Henriksen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Biljakta pågikk i minst 20 minutter etter at Oslo-politiet fikk melding. Bilen passerte Njårdhallen og fortsatte inn til Oslo sentrum, der den passerte Smestadkrysset og fortsatte inn til Bygdøy Allé.

Etter det Dagbladet kjenner til ble forfølgelsen avbrutt for en tid rett etter Smestadkrysset grunnet høy hastighet og tett trafikk.

Den satte deretter kurs mot Munkedamsveien og ut til Skøyen igjen, før den forsvant i retning E18. Biljakten tok slutt på Nedre Ullern.

- Vi mistet bilen en stund, men fikk øye på ham igjen, sier operasjonsleder Henriksen, og forteller at store deler av jakta forgikk i lav hastighet.

- Jeg har ikke noe nøyaktig tall, men det gikk i lav fart gjennom sentrum, sier han.

Ingen personer eller kjøretøyer utover en politibil er meldt skadd etter forfølgelsen.

ENDTE GODT: Foruten en påkjørt politibil er det verken meldt om skadde personer eller kjøretøyer etter biljakta. Foto: Frank H. Evensen/FHE Foto
ENDTE GODT: Foruten en påkjørt politibil er det verken meldt om skadde personer eller kjøretøyer etter biljakta. Foto: Frank H. Evensen/FHE Foto Vis mer