Mann tatt etter umotivert vold mot 16-åring

Det brutale angrepet har sjokkert Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): London-politiet har nå pågrepet en mann, mistenkt for å stå bak det mye omtalte angrepet på ei 16-årig jente tirsdag. Det melder storbyens Metropolitan Police.

- En 34-årig mann ble i går kveld arrestert i forbindelse med angrepet. Han sitter i politiarresten, lyder meldingen på politiets hjemmesider.

Avsky Angrepet, som foregikk utenfor en pub i den østlige bydelen Plaistow, ble fanget av overvåkingskameraer. Etter at klippet ble kringkastet i media, har Storbritannia reagert med massiv avsky.

På videoen ser man jenta spasere langs fortauet, før en mann løper opp bak henne og rett og slett slår henne i bakken med full kraft - før han snur og forsvinner. Politiet har slått fast at det dreier seg om et uprovosert angrep.

- Det er noe av det mest sjokkerende jeg har sett; det er så tilfeldig, sier etterforsker Glenn Peach til BBC.

Politiet har gått bredt ut og etterspurt tips i saken, med bilde av den mistenkte. Det er imidlertid uklart hvorvidt pågripelsen skyldes opplysninger fra publikum.

Ble liggende Jenta har forklart at mannen fulgte etter henne fra hun gikk ut døra hjemme i 12.30-tida, og angrep etter ca. 500 meter. Etter angrepet ble hun liggende på fortauet, før hun fikk hjelp og ble fraktet til sykehus.

- Det var virkelig ille; jeg hadde hodepine, var oppskrapet på kinnet, tennene verket fordi biter var blitt slått løs, og jeg kunne ikke snakke, sier hun til avisa Telegraph.

16-åringen ble utskrevet seinere på dagen.

- Jeg håper han blir tatt, så han ikke gjør det igjen mot andre; jeg håper jeg er hans siste offer, sa voldsofferet til TV-kanalen ITV.

ETTERLYST: Politiet etterlyste etter kort tid denne mannen fra overvåkingsbildene. Foto: METROPOLITAN POLICE
ETTERLYST: Politiet etterlyste etter kort tid denne mannen fra overvåkingsbildene. Foto: METROPOLITAN POLICE Vis mer