Mann tatt i Pakistan for New York-bombe

Skal kunne bevise at Taliban sto bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Mannen mistenkes for å ha forbindelser til Taliban, opplyser amerikanske tjenestemenn til Washington Post. Den arresterte pakistaneren har kommet med en rekke beviser for at Taliban i Pakistan sto bak angrepet, ifølge avisa. Den pågrepne har også innrømmet å ha hjulpet Faisal Shahzad, som skal ha utført det mislykkede terrorforsøket i New York. Mannen skal ha hjulpet Shahzad inn til avsidesliggende stammeområder for bombeopplæring.

Tre menn pågrepet Pakistanske myndigheter har gransket telefonutskrifter, e-poster og annen kommunikasjon for å slå fast hvilken forbindelse det har vært mellom Shahzad og mannen som ble arrestert i Pakistan. Tidligere i kveld, norsk tid, ble ytterligere tre menn pågrepet i saken. De tre ble pågrepet under politiaksjoner i New York, Boston og Philadelphia. USAs justisminister Eric Holder opplyser at de arresterte har forbindelser til mannen som er mistenkt for å ha gjennomført terrorforsøket. De tre skal ha bistått den mistenkte amerikaneren Faisal Shahzad med penger.

Innrømmer bilbomben — Disse personene har bånd til Shahzad. Vi jobber nå med å finne ut akkurat hva disse forbindelsene var. 30 år gamle Shahzad med bakgrunn fra Pakistan, har innrømmet å ha plassert bilbomben på Times Square. Mannen har også innrømmet å ha tilbrakt fem måneder i en treningsleir i Pakistan drevet av militante opprørere. Der lærte han å lage bomber, ifølge dokumenter som distriktsdomstolen i New York har offentliggjort. Den pakistanske grenen av Taliban har tidligere hevdet at den ikke har noen forbindelse til Shahzad, som er siktet for blant annet å ha forsøkt å bruke et masseødeleggelsesvåpen med den hensikt å drepe og skade mennesker i USA.(NTB)


HAR INNRØMMET: Faisal Shahzad to bak terrorforsøket. Foto: AP/Orkut.com
HAR INNRØMMET: Faisal Shahzad to bak terrorforsøket. Foto: AP/Orkut.com Vis mer