Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tente på cella og rømte

En 22 år gammel mann tente i natt på sin egen celle i Oslo kretsfengsel. Han ble sendt til Ullevål sykehus med lettere skader. Senere rømte han fra sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo leter nå etter mannen.

22-åringen var den eneste innsatt i cella, og mye tyder på at det var han selv som tente på sengetøyet. Brannvesenet ble tilkalt like etter midnatt, men de ansatte i fengselet hadde nesten slukket brannen da brannmannskapene kom fram.

I tillegg hadde de fått ut den innsatte som var på cella. Han ble sendt til Ullevål sykehus for behandling. Sykehuset opplyser at mannen har pådratt seg lette brannskader i hode og ansikt.

Andre gang

Underbrannmester i Oslo brannvesen, Hans Riise, berømmer betjentenes innsats.

- Brannen var praktisk talt slukket da vi kom, og det eneste vi trengte å bidra med var litt slukningsarbeid og utlufting. Fengselsbetjentene er opplært til å slukke branner som oppstår i fengselet, og fengselet er utstyrt med husbrannslanger. Naturlig nok er det dårlig med rømningsveier i et fengsel, og derfor er det viktig at branner blir slukket tidlig, sier han.

Ingen spredningsfare

Ansvarlig brannvernleder ved Oslo kretsfengsel, Finn Dotsetsveen, sier til NTB at det aldri var noen fare for at brannen skulle spre seg til nabocellene.

- Cellen som begynte å brenne er en branncelle. Det vil si at den er sikret mot at ild eller røyk skal kunne spre seg fra cellen, sier han.

Skulle det imidlertid skje at en brann gjør det nødvendig å evakuere fanger på en hel avdeling, så har fengselet klare prosedyrer.

- Vi vil låse opp dørene til rømningsveiene, og sørge for at fangene kommer seg ut av avdelingen og inn i en branncelle. Imidlertid er det mye som skal til for at det skal bli nødvendig i Oslo kretsfengsel. I tillegg til egen brannberedskap har vi Oslo brannvesen like i nærheten, med en innsatstid på mellom 4 og 6 minutter, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling