Mann tilstår å ha tent på branner i Vennesla

Idrettshall totalskadd og bankbygg påtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En mann i 20-årene har tilstått to tilfeller av brannstiftelse i Vennesla. Politiet pågrep mannen torsdag, etter at en idrettshall ble totalskadd i brann og et bankbygg påtent natt til torsdag.

Mannen har tilstått, sier lensmann Arne Sundvoll i Vennesla og Iveland til NRK.

- Vi har pågrepet og siktet en mannsperson i 20-årene, bekrefter Sundvoll overfor Fvn.no torsdag ettermiddag.

- Mannen er siktet for brannstiftelse på Øvrebøhallen og forsøket på ildspåsettelse på Sparebanken Pluss på Skarpengland i natt, sier Sundvoll.

Brannen ble meldt klokka 5.42 torsdag morgen. Ved 10-tiden hadde brannvesenet kontroll over flammene, men det pågikk et vanskelig etterslokkingsarbeid.

- Vi må vente med å lete etter spor og få oversikt over skadene. Men hallen er totalskadd, det er helt sikkert, sa Sundvoll til NTB.

Idrettshallen ligger like ved en skole og et idrettsanlegg, og en SFO-bygning kan ha fått vann- og røykskader.

Det andre forsøket på brannstiftelse skjedde om lag 1 kilometer fra Øvrebøhallen, i bygget til Sparebanken Pluss. I etasjen over banken er det en bebodd leilighet, og dermed ser politiet svært alvorlig på forsøket på å tenne på bygget.

- Alt tyder på at den brannen var påsatt. Det var puttet gjenstander under bordkledningen, og slikt tar ikke fyr av seg selv, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Kåre Grønning, til fvn.no torsdag morgen.

Flere ungdommer var torsdag i avhør hos politiet etter at de hadde oppholdt seg utenfor idrettshallen onsdag kveld.
NTB