DØMT TIL DØDEN: Hunden Bob ble dømt til døden etter å ha hoppet opp på en tilfeldig forbipasserende. Deretter forsvant han sporløst. Nå har en mann innrømmet bortføringen av hunden. Foto: NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: Hunden Bob ble dømt til døden etter å ha hoppet opp på en tilfeldig forbipasserende. Deretter forsvant han sporløst. Nå har en mann innrømmet bortføringen av hunden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Innrømmer bortføring av Bob

Mann tilstår bortføring av den dødsdømte hunden Bob

Bor nå på skjult adresse i et annet land.

7. juni 2018 ble tre rettsinstanser enige om at den ti år gamle hunden Bob måtte avlives.

Bob hadde bodd i varetekt på en kennel i nesten tre år før dommen falt. Grunnlaget for dødsdommen var at hunden skal ha hoppet på en forbipasserende kvinne på Grønland i Oslo, og påført henne lettere skader.

Ikke lenge etter at dødsdommen falt fra Høyesterett forsvant Bob sporløst, og eieren kunne fortelle at han hadde fått en anonym telefon som sa at «Bob er på landet og har det bra».

Ble bortført

Bob forsvant 14. juni, og siden da har det vært stille rundt hunden. Fram til nå.

NRK melder i dag at en mann har tilstått bortføringen av hunden Bob.

Mannens advokat, Jo Hov, sier til kanalen at mannen som bortførte hunden er en idealist, og at de mener det er mange svakheter ved Høyesteretts dom.

- Det innebar at en uskyldig hund ble dømt til døden uten grunnlag, og da mener jeg at det han gjorde var moralsk riktig, og jeg ville gjort det samme selv om jeg hadde sjansen til det, sier Hov.

Han opplyser også om at Bob nå skal befinne seg i utlandet, og bor på en hemmelig adresse.

Politiet opplyser om at det ikke er så mye de kan gjøre for å hente Bob tilbake.

- Det er ikke så mye vi kan gjøre, for ingen har tipset politiet om hvor hunden er, sier Kai Lund Pettersen, politioverbetjent i Indre Østfold politistasjon til Nrk.

Skapt mye oppmerksomhet

Det første vedtaket om å avlive Bob kom allerede i oktober 2015. Eieren, Arild Nyrud, klaget saken inn til Politidirektoratet, hvor vedtaket om avliving ble opprettholdt.

Deretter tok han saken til retten, men heller ikke i tingretten vant eieren fram. Saken gikk videre til Borgarting lagmannsrett høsten 2017, og nok en gang besto vedtaket.

Det var først etter å ha gått hele veien til Høyesterett, og nok en gang ikke vunnet gjennom, at Bob forsvant sporløst.

Etter forsvinningen har den ukjente gjerningsmannen fått massiv støtte i sosiale medier. Flere har blant annet oppfordret gjerningsmannen til å ligge lavt.