Mann tiltalt etter at 22-åring ble påtent med etterbarberingsvann

Ble satt fyr på på fest i april 2009.

BLE PÅTENT:  Lasse Wethal (22) ble satt fyr på under en fest i Holmestrand. Det var 15 andre deltakere på nachspielet. Slik sa ansiktet hans etter at han ble satt fyr på med etterbarberingsvann. Foto: Privat
BLE PÅTENT: Lasse Wethal (22) ble satt fyr på under en fest i Holmestrand. Det var 15 andre deltakere på nachspielet. Slik sa ansiktet hans etter at han ble satt fyr på med etterbarberingsvann. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet i Vestfold har tatt ut tiltale mot en person etter at en mann ble dynket med etterbarberingsvann og satt fyr på i april 2009.

Dagbladet har tidligere omtalt episoden hvor ingen av de 15 festdeltakerne skal ha sett noenting som helst.

Derfor valgte politiet å henlegge saken, selv om 22-åringen ble satt fyr på i et rom fullt av folk under et nachspiel utenfor Holmestrand 12. april 2009.

- Og jeg håper samvittigheten spiser opp de som så eller vet hva som skjedde. Det var 15 på dette nachspielet. Det er veldig, veldig usannsynlig at ingen så noe som helst før jeg stod i full fyr, sa 22-åringen til Dagbladet den gangen.

Men tidligere i år valgte politiet å gjenoppta etterforskningen. Nettstedet Gaysir.no melder at politiet har tatt ut tiltale mot en mann i saken. Wethal, som er homofil, mener han ble angrepet på grunn av sin seksuelle legning.

- Det er kjempegode og overraskende nyheter, sier Wethal til Dagbladet.

Han har hele tiden vært sikker på at gjerningsmannen var en tidligere kamerat, og det er nå denne personen som er tiltalt i saken.

- Det ble satt på nye etterforskere som gikk løs på det, og de har tydeligvis klart å finne ut mer, sier han.

Medieoppslag, blant annet i Dagbladet, protester og Facebook-grupper dukket opp da politiet først valgte å henlegge saken. Wethal sa tidligere i år at han ikke trodde saken ville bli løst, men han mente det var viktig å protestere mot henleggelsen uansett.

Lasse fikk brannskader på sju prosent av kroppsoverflaten.

- Merkene er til en viss grad synlig, men det plager meg ikke i hverdagen i det hele tatt, sier Wethal nå.

Les også:
- Dette er et drapsforsøk, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk
• - Ingen kritikk av politiet, konstituert statsadvokat Guri Lenth

BLE PÅTENT: Lasse Wethal (23) ble satt fyr på under en fest i Holmestrand.  Det var 15 andre deltakere på festen. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
BLE PÅTENT: Lasse Wethal (23) ble satt fyr på under en fest i Holmestrand. Det var 15 andre deltakere på festen. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer