Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt etter dødsulykke under trefelling på Sunnmøre

En mann i 50-årene er tiltalt for manglende sikring og risikovurdering etter at en mann ble truffet av et tre og døde under trefelling i Ørsta i 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trefellingsulykken skjedde i tettstedet Hovdebygda i Ørsta kommune på Sunnmøre 24. august 2016. Under arbeidet falt et tre over en vei og traff en tilfeldig forbipasserende mann. Mannen ble kjørt til Ålesund sykehus der han døde av skadene noen timer senere.

En mann i 50-årene er nå tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven, skriver lokalavisen Møre-Nytt.

Ifølge tiltalen jobbet mannen med trefelling, men uten å ha sørget for nødvendig sikring og merking av arbeidsplassen i området ved en vei. Mannen skal heller ikke ha vurdert risiko og farene som trefellingen kunne medføre.

Rettssaken skal opp i Søre Sunnmøre tingrett i slutten av mai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling