GJORDE BESLAG: En mann er tiltalt i forbindelse med å ha bestilt en seksualisert barnedokke. Her et bilde fra da det ble gjort et beslag av seksualiserte dokker på Gardermoen tidligere i år. Foto: Tolletaten
GJORDE BESLAG: En mann er tiltalt i forbindelse med å ha bestilt en seksualisert barnedokke. Her et bilde fra da det ble gjort et beslag av seksualiserte dokker på Gardermoen tidligere i år. Foto: TolletatenVis mer

Mann tiltalt for å ha bestilt seksualisert barnedokke

En mann fra Østfold er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedokke av silikon. Ifølge Kripos skal til sammen 30 menn ha bestilt slike dokker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er trolig den første i Norge som er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedokke, ifølge NRK.

Saken skal opp i Fredrikstad tingrett i oktober.

- Så vidt jeg kan skjønne er det en av de første slike tiltalene som er tatt ut i Norge, sier politiadvokat og aktor i saken, Bjørn Rudningen Thune.

Ifølge tiltalen skal mannen skal ha bestilt «en silikondokke med et seksualisert uttrykk, som i størrelse og utseende fremstår som et barn» i oktober 2016.

29 andre menn mellom 18 og 60 år fra flere norske fylker har, ifølge Kripos, bestilt lignende dokker.

- I flere av sakene er det gjort beslag hjemme hos mennene som bekrefter at de har en seksuell interesse for barn, sier Axel Wilhelm Due, kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Østfold-mannen skal også ha oppbevart overgrepsmateriale i form av bilder og videoer. Han er også tiltalt for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til en jente og smugfilmet en annen.

I begge tilfellene var jentene under 16 år.

Mannens forsvarer, Lars Dahlback, sier han på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

(NTB)