GJORDE BESLAG: En mann er tiltalt i forbindelse med å ha bestilt en seksualisert barnedokke. Her et bilde fra da det ble gjort et beslag av seksualiserte dokker på Gardermoen tidligere i år. Foto: Tolletaten
GJORDE BESLAG: En mann er tiltalt i forbindelse med å ha bestilt en seksualisert barnedokke. Her et bilde fra da det ble gjort et beslag av seksualiserte dokker på Gardermoen tidligere i år. Foto: TolletatenVis mer

Mann tiltalt for å ha bestilt seksualisert barnedokke

En mann fra Østfold er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedokke av silikon. Ifølge Kripos skal til sammen 30 menn ha bestilt slike dokker.

Mannen er trolig den første i Norge som er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedokke, ifølge NRK.

Saken skal opp i Fredrikstad tingrett i oktober.

- Så vidt jeg kan skjønne er det en av de første slike tiltalene som er tatt ut i Norge, sier politiadvokat og aktor i saken, Bjørn Rudningen Thune.

Ifølge tiltalen skal mannen skal ha bestilt «en silikondokke med et seksualisert uttrykk, som i størrelse og utseende fremstår som et barn» i oktober 2016.

29 andre menn mellom 18 og 60 år fra flere norske fylker har, ifølge Kripos, bestilt lignende dokker.

- I flere av sakene er det gjort beslag hjemme hos mennene som bekrefter at de har en seksuell interesse for barn, sier Axel Wilhelm Due, kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Østfold-mannen skal også ha oppbevart overgrepsmateriale i form av bilder og videoer. Han er også tiltalt for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til en jente og smugfilmet en annen.

I begge tilfellene var jentene under 16 år.

Mannens forsvarer, Lars Dahlback, sier han på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

(NTB)