Mann tiltalt for å ha forsøkt å hyre leiemorder

En 20 år gammel mann i Telemark er tiltalt for å ha forsøkt å inngå avtale med andre personer om drepe en bekjent av ham.

- GJORT NOE DUMT: Mannens forsvarer, Jon Anders Hasle, sier han ikke har diskutert med sin klient hvordan han stiller seg til tiltalen, men at mannen langt på vei ser at han har gjort noe dumt. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- GJORT NOE DUMT: Mannens forsvarer, Jon Anders Hasle, sier han ikke har diskutert med sin klient hvordan han stiller seg til tiltalen, men at mannen langt på vei ser at han har gjort noe dumt. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken går for Nedre Telemark tingrett i januar, skriver Varden.

Det var i fjor vinter at 20-åringen skal ha betalt en betydelig pengesum til en annen jevngammel mann, for å få ham til å drepe en da 17 år gammel gutt. Den tiltalte skal seks ganger ha overført penger til mannen som skal ha tatt på seg drapsoppdraget.

Til sammen fikk han overført 48 000 kroner. Den tiltalte skal også ha overlevert penger og kniver.

Politiet tror mannen som fikk pengene, ikke hadde planer om å utføre mordet, men bare var interessert i raske penger. Mannen etterforskes nå for bedrageri, men ikke drapsforsøk.

Etter det avisen forstår har 20-åringen tilstått mye av det han er tiltalt for.

- Han har forklart seg så greit i politiets avhør at jeg mener vi ikke er avhengig av den andre parten for å få belyst saken, sier statsadvokat Per Halsbog til avisen.

Mannens forsvarer, Jon Anders Hasle, sier han ikke har diskutert med sin klient hvordan han stiller seg til tiltalen, men at mannen langt på vei ser at han har gjort noe dumt.

Den tiltalte har tidligere sittet i varetekt, men er nå løslatt.

Hasle sier den tiltalte hadde et vanskelig forhold til 17-åringen.