Skottland

Mann tiltalt for å ha lagt baby i tørketrommel

Mora anså mannen som en venn.

RETTSSAK: Ved Dundee Sheriff Court i Skottland foregår rettsaken mot den tiltalte 25-åringen. Foto: Maciej Lewandowski / Wikimedia Commons
RETTSSAK: Ved Dundee Sheriff Court i Skottland foregår rettsaken mot den tiltalte 25-åringen. Foto: Maciej Lewandowski / Wikimedia CommonsVis mer

En 25 år gammel mann er tiltalt for å ha lukket ei jente på 13 måneder inn i en tørketrommel og skrudd den på. Dette skal ha påført jenta alvorlig skade og satt livet hennes i fare.

Mannen er også tiltalt for å ha overfalt et annet barn ved å legge hånda over munnen og klemme igjen nesa til barnet.

Angrepene skal ha funnet sted mellom april 2015 og januar 2018 i Arboath i Skottland.

25-åringen nektet straffskyld i retten, melder BBC.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

To kraniebrudd

Angrepet på jenta skal ha skjedd i mannens leilighet mens mora var til stede.

- Jeg tok oppvasken, og han tullet med å putte henne i tørketrommelen. Jeg trodde ikke han var seriøs, sa mora til juryen under rettssaken som begynte denne uka.

Mora fortalte videre at hun snudde seg og så dattera inni tørketrommelen etter å ha hørt døra lukke seg og roteringen begynne. Hun hørte to dunk, før jenta ble tatt ut av maskinen og kjørt med ambulanse til sykehuset.

Ifølge mora mente legene at jenta hadde to kraniebrudd, og mens hun ble undersøkt oppdaget mora flere blåmerker hun ikke hadde sett før, skriver The Scotsman.

Hjalp mora

Mora fortalte juryen at hun ba den tiltalte mannen om å passe dattera ved tre ulike anledninger for å få en pause.

Hun beskrev tiltalte som en venn.

- Jeg følte han var den eneste som hjalp meg. Jeg slet virkelig. Han føltes som en støtte på det tidspunktet, sa hun ifølge The Independent.