Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt for å ha mishandlet sine egne barn

En 49 år gammel mann fra Oslo er tiltalt for å ha mishandlet sine to barn i barnehagealder, blant dem en lam sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for grovt eller gjentatt å ha mishandlet sin sønn og datter, ved å ha begrenset bevegelsesfriheten deres, øvet vold mot dem eller på annen måte ha krenket dem, skriver Statsadvokatene i Oslo i tiltalebeslutningen.

Ifølge tiltalen skjedde dette i et drøyt år i familiens hjem eller andre steder i Norge. Datteren var fire år da mishandlingen startet, mens sønnen var bare tre.

Mishandlingen mot begge barna beskrives som slag med hånden eller pinne eller lignende gjenstand mot både hode og kropp. Faren er også tiltalt for å ha lugget barna og for å ha forsømt å gjennomføre nødvendig stell av dem, som kroppsvask og bleieskift.

Sønnen, som var tre og fire år gammel i perioden mishandlingen og volden ifølge tiltalen skjedde, ble dessuten ved flere anledninger etterlatt i et mørkt rom til tross for at gutten var lam og ikke kunne gå.

Oslo tingrett har satt av to dager til saken, som starter tirsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart