Mann tiltalt for drap og 13 års mishandling av kone og barn

En 43 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha knivdrept kona si utendørs på en gangvei på Trosterud i Oslo i juni i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 43 år gamle mannen er tiltalt for å ha knivstukket kvinnen flere ganger i halsen og ansiktet med en kniv. Kvinnen døde av forblødning.

Den 35 år gamle kvinnen ble knivstukket på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 14. juni 2016. Flere personer var vitne til knivstikkingen, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet. Han erkjente da å være gjerningspersonen.

Den tiltalte mannen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen var russisk borger.

Mishandling

Mannen er også tiltalt for mishandling av ektefellen og en datter i perioden fra 2003 til 2016.

Tiltalen lister opp hvordan mannen skal ha utført vold og kommet med trusler, krenkende utsagn og lagt begrensninger for ektefellens bevegelser.

En gang skal han ha kjøpt en flybillett til Russland til henne, kjørt sammen med henne til Oslo lufthavn og sagt at han skulle drepe henne om hun kom tilbake. Ifølge tiltalen har mannen slått, holdt og ristet henne, tatt kvelertak på henne, holdt en kniv mot halsen hennes, og kontrollert hvor hun var, hvem hun var sammen med og nektet henne å besøke venner.

Rettssak

Tiltalen omfatter også mishandling mot en datter. Hun skal blant annet ha blitt holdt fast, dyttet, kløpet og slått.

Tirsdag starter rettssaken i Oslo tingrett. Den skal pågå fram til 15. november.

Verken den tiltalte mannen eller drapsofferet var kjent fra politiet for tidligere saker, opplyste Oslo-politiet like etter drapet i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer