Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt for drapet på Egil Tostrup Bråten

Drapsgåten fra 2002 har tatt ny vending. 

TO PERSONER TILTALT: To menn skal nå være tiltalt for drapet på Egil Tostrup Bråten. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT
TO PERSONER TILTALT: To menn skal nå være tiltalt for drapet på Egil Tostrup Bråten. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-årene er nå tiltalt for drapet på Egil Tostrup Bråten (23). En annen mann, også han i 30-årene, er tiltalt for ransforsøk i forbindelse med drapet.

Det får Dagbladet bekreftet av Oslo tingrett.

Rettssaken er satt opp i tingretten fra 6. juni til 9. juni i år. Ifølge tiltalen er mannen tiltalt for å ha «forvoldt en annens død for å lette en annen forbrytelse». Bråten ble, ifølge tiltalen, først overfalt og ranet før drapet fant sted.

Det var i november i fjor at Oslo politidistrikt meldet at én mann var pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tostrup Bråten (23). Bråten ble drept natt til mandag 18. november i 2002. Nå er det altså tatt ut tiltale, samtidig som tiltalen er utvidet til å gjelde en person til.

23-åringen fra Våler i Solør ble brutalt drept få meter fra inngangsdøra til hybelen der han bodde i Nordahl Bruns gate i Oslo. Politiet mener han ble drept med et knivliknende stikkvåpen.

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen ledet voldsavsnittet i Oslo-politiet da Egil Tostrup Bråten ble drept. Abrahamsen har tidligere fortalte Dagbladet at den uløste drapsgåten har tynget Oslo-politiet i mange år.

- Det har selvfølgelig preget oss at vi ikke klarte å løse den. Jeg holdt på med den saken hele tida mens jeg var i politiet, sier Abrahamsen, som ga seg i politiet i 2007 og begynte som privatetterforsker.

Bråten var fremdeles i live da en politipatrulje fant ham i en blodpøl bak en parkert personbil. Politibetjentene som fant Bråten foretok livredning, men han døde en halv time senere på Ullevål sykehus.

- Noe av årsaken til at denne saken ikke blir glemt, er at drapet var så meningsløst. Drapet bærer preg av at han var et tilfeldig offer der og da, og at han trolig var et ransoffer. Dette var en ung gutt uten noen problemer som intetanende gikk fra kino, så skjer dette, sa Abrahamsen videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media