Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt for drapsforsøk og voldtekt i Oslo

En mann i 20-åra er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 20-åra i Oslo. Mannen skal også ha forsøkt å drepe henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den angivelige drapsforsøket skjedde 10. desember 2015 i en leilighet i Oslo.

Ifølge tiltalen knivstakk mannen kvinnen en rekke ganger og tok kvelertak på henne. Han skal også ha voldtatt henne. Kvinnen kom seg ut av leiligheten etter å ha kjempet imot.

Mannen er også tiltalt for trusler, grov kroppskrenkelse og hensynsløs atferd i forbindelse med en rekke hendelser mellom 2015 og 2017.

Aktoratet mener at mannen var psykotisk da han skal ha utført handlingene, og har nedlagt en påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Påtalemyndigheten krever også at mannen betaler en sum på rundt 31.000 kroner til Statsbygg i forbindelse med hendelser i henholdsvis Halden og Oslo fengsel, der mannen er tiltalt for å ha utført skadeverk.

Saken skal opp i Oslo tingrett onsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling