Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt for hatkrim etter påkjørselen i Charlottesville

Mannen som kjørte bilen sin inn i antirasistiske demonstranter i Charlottesville i USA i fjor, er tiltalt for drap og hatkrim.

CHARLOTTESVILLE: Bak markeringen 12. august 2017 sto medlemmer av Ku Klux Klan. De endte i slagsmål med demonstranter fra lokalsamfunnet og antifascistiske grupperinger. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
CHARLOTTESVILLE: Bak markeringen 12. august 2017 sto medlemmer av Ku Klux Klan. De endte i slagsmål med demonstranter fra lokalsamfunnet og antifascistiske grupperinger. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av deltakerne i motdemonstrasjonen mot en høyreradikal markering i den lille byen i Virginia, Heather Heyer, ble drept da James Alex Fields pløyde inn i menneskemengden med bilen sin.

Den føderale tiltalen som nå er tatt ut av justisdepartementet, omfatter drap med hatmotiv på Heyer og 28 tilfeller av hatkriminalitet som «forårsaket skader og innebar et drapsmotiv», skriver Washington Post.

Justisminister Jeff Sessions sier at justisdepartementet er fast bestemt på at hatideologier ikke skal få det siste ordet, og at de som står bak slik kriminalitet, ikke skal slippe unna.

President Donald Trump utløste imidlertid sterke protester da han uttalte at det var fine folk på begge sider i Charlottesville, og at skylden for hendelsen, som skjedde 12. august i fjor, var delt.

Bak markeringen sto medlemmer av Ku Klux Klan, nynazistiske organisasjoner og høyreradikale hvite nasjonalistgrupper, mange av dem væpnede, som ropte slagord mot jøder, svarte og homofile.

De ble møtt av demonstranter fra lokalsamfunnet og antifascistiske grupperinger som endte i salgsmål med de høyreradikale uten at politiet først grep inn.