Mann tiltalt for overgrep mot utviklingshemmet kvinne

En mann i Tysfjord i Nordland er tiltalt for seksuelle overgrep mot en kvinne med psykisk utviklingshemming. Overgrepene skal ha foregått over flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte er en av fem menn som ble pågrepet i en politiaksjon i Tysfjord høsten 2011, skriver VG. Avisen har i helgen fortalt historien til elleve menn og kvinner fra Tysfjord som sier de har vært utsatt for overgrep. Den nye tiltalen er ikke knyttet til disse sakene.

Mannen er tiltalt for å ha utnyttet noens psykiske lidelse eller utviklingshemming for å skaffe seg seksuell omgang. Ifølge avisen sier flere kilder at de i flere år har mistenkt at kvinnen har vært utsatt for overgrep, men ingen har grepet inn. Ifølge tiltalen skjedde overgrepene mellom 2008 og 2011.

I november 2011 gikk politiet til aksjon etter å ha fått en bekymringsmelding fra pleie- og omsorgstjenesten i kommunen, opplyser politiadvokat Siv Remen ved Narvik politistasjon. Fem menn ble pågrepet og siktet for overgrep mot den samme kvinnen. Det er ikke tatt ut tiltale mot noen av de fire andre.

Ingen har erkjent forholdet, og verken den tiltalte mannen eller hans advokat, Alf M. Solvin, ønsker å kommentere saken overfor VG.

Bistandsadvokat Kristin F. Hammervik er fornøyd med at det omsider er tatt ut en tiltale.

(NTB)