Mann tiltalt for overlagt drap i Mysen

Skjøt sin 36 år gamle nabo i februar.

SKUTT OG DREPT: 36-åringen mistet livet etter å ha blitt skutt med et 45. kalibers håndvåpen i dette huset på Mysen i februar. Nå er 34-åringen som skjøt tiltalt for overlagt drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKUTT OG DREPT: 36-åringen mistet livet etter å ha blitt skutt med et 45. kalibers håndvåpen i dette huset på Mysen i februar. Nå er 34-åringen som skjøt tiltalt for overlagt drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle mannen som i februar skjøt og drepte sin 36 år gamle nabo i Mysen i Østfold, er tiltalt for overlagt drap.

Statsadvokaten har valgt å tiltale mannen for overlagt drap i tråd med politiets innstilling, melder Smaalenenes Avis.

34-åringen, som opprinnelig kommer fra Alta, ble pågrepet etter at han selv ringte politiet og fortalte at han hadde skutt en person.

Skytingen skjedde utenfor huset til mannen som nå er tiltalt. Sammen med offeret hadde han vært i Askim en lørdag kveld. De to var venner, og til nå er det ikke kommet fram noe om motivet for handlingen.

34-åringen erkjente de faktiske omstendigheter omkring skytingen, som skjedde natt til søndag etter at begge hadde tatt samme drosje hjem.

(NTB)