TRIPPELDRAP: Det var mandag 4. november i fjor at den 31 år gamle sørsudaneren drepte tre personer på Valdresekspressen ved Årdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRIPPELDRAP: Det var mandag 4. november i fjor at den 31 år gamle sørsudaneren drepte tre personer på Valdresekspressen ved Årdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Mann tiltalt for overlagt trippeldrap i Årdal

En 31-åring tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap på Valdresekspressen i november i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel mann fra Sør-Sudan er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap på Valdresekspressen i november i fjor.

- Han er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap, sier 31-åringens forsvarer, Fredrik Verling til Bergens Tidende.

Han ønsker ikke kommentere saken før han har snakket med sin klient. Tiltalen ble forkynt for sørsudaneren i Bergen fengsel tirsdag.

Tiltalen på overlagt drap innebærer at påtalemyndigheten mener 31-åringen planla drapene på forhånd, og den har en strafferamme på 21 års fengsel.

31-åringen hadde fått avslag på asylsøknaden sin og skulle sendes ut av Norge dagen etter at han angrep og drepte bussjåføren og to passasjerer på Valdresekspressen fra Årdal i Sogn og Fjordane.

I mai ble han erklært strafferettslig tilregnelig av de tre rettspsykiatrisk sakkyndige som har observert ham.

Opplevde hets Flere asylsøkere i Årdal opplevde å bli hetset etter trippeldrapet på Valdresekspressen. Selv mente de at den drapssiktede ene og alene måtte ta skylden for det han gjorde

Eritreeren Kibreab Kidane Habtegregis er blant de 150 asylsøkerne som kom til bygda i august, da Hero Norge AS åpnet et nytt asylmottak. 

- Det han gjorde, gjorde han helt selv. Vi andre har ikke noe med det å gjøre, sier Kidane om den trippeldrapssiktede mannen.

Det var Margaret Molland Sanden (19), Arve Kvernhaug (55) og Brahim Khouya (53) som ble drept i hendelsen.

Saken oppdateres.

(NTB)