Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 49 barn

En mann (27) fra Bergen er tiltalt for nettovergrep og seksuelle tilnærmelser mot 49 barn. Han erkjenner straffskyld for flertallet av forholdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

27-åringen ble pågrepet i november 2014 etter at foreldrene til en jente tok kontakt med politiet. Hendelsene skal ha skjedd i 2013 og 2014, melder NRK.

- Han erkjenner straffskyld for de fleste punktene, og har formidlet at han er interessert i å gjøre opp for seg, sier mannens forsvarer Jakob Bentsen. Forsvareren vil ikke kommentere hvilke punkter den tiltalte benekter, men ifølge NRK er det snakk om små uenigheter.

Politiet har avhørt en rekke barn, samt undersøkt mannens chattelogger. Disse loggene viser at mannen har lurt 25 barn i alderen ti til 15 år til å kle seg nakne foran webkamera. Flere av disse har også blitt forledet til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, mens mannen så på.

19 jenter i alderen elleve til 15 år skal ha blitt forsøkt forledet av mannen, men sa nei da de ble bedt om å kle av seg. Fem barn i alderen tolv til 15 skal ha blitt utsatt for seksualisert chatting av mannen, uten å bli bedt om å kle av seg. Mannen skal også ha hatt 51 bilder med seksualisert fremstilling av barn lagret på sin datamaskin.

Statsadvokat Ellen Cathrine Greve forteller at flere av de 49 barna, ikke har kommet til politiet selv.

- Mange av de fornærmede har blitt avdekket gjennom politiets egne tekniske undersøkelser, sier statsadvokaten.

Saken skal opp i Bergen tingrett etter nyttår.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer