Mann tiltalt for trusler mot Mani Hussaini

- Jeg tenkte at «han her bør jeg passe meg for», sier Hussaini. Nå må den tiltalte mannen i 60-åra møte i Oslo tingrett.

MOTTOK TRUSLER: Tidligere AUF-leder Mani Hussaini mottok hatefulle ytringer og trusler fra mannen, som nå er tiltalt. Foto: NTB Scanpix
MOTTOK TRUSLER: Tidligere AUF-leder Mani Hussaini mottok hatefulle ytringer og trusler fra mannen, som nå er tiltalt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Oslo skal den tiltalte mannen blant annet ha skrevet «Du er også snart ferdig. LEVE ANDERS BEHRING BREIVIK» på den tidligere AUF-lederen, Mani Hussainis Facebook-side.

Dette er bare et av forholdene mannen i 60-åra er tiltalt for. I perioden juni 2017 til mai 2018 skal han i alt ha begått fem brudd på straffeloven, inkludert framsetting av trusler, hatefulle ytringer, vold og skremmende opptreden.

Blant annet skal han ha slått en sykepleier i ansiktet med en brukt antikontaminasjonsduk, som brukes for å verne helsepersonell mot smitte, etter at hun hadde utført sårstell på ham.

Skremmende

Mani Hussaini forteller Dagbladet at han ikke kjenner eller vet noe om den tiltalte mannen, men forteller at de grove truslene gjorde inntrykk på ham.

- Jeg husker jeg tenkte at «han her bør jeg passe meg for», sier Hussaini, som mener det er bra at saken nå kommer opp for retten:

- Jeg håper at dette blir en straffesak der denne voksne mannen lærer seg at det å sende drapstrusler ikke er hyggelig, sier Hussaini til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer