TRUET: Olav Thon. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
TRUET: Olav Thon. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIXVis mer

Mann tiltalt for trusler mot Olav Thon

En mann i 60-årene er tiltalt for å ha skrevet og sendt truende brev til mangemilliardæren Olav Thon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skrev mannen i løpet av 14 dager i august 2009 minst sju brev som han sendte til Olav Thon, skriver Nettavisen. Brevene hadde ifølge tiltalen truende og/eller skremmende og/eller uforståelig innhold og krenket dermed Thons fred.

Mannen er også tiltalt for å ha ringt Olav Thon flere ganger samt skrevet flere brev med truende innhold til 87-åringen i løpet av sommeren og høsten 2010.

Mannens advokat Jan Onsager sier årsaken til brevene var at hans klient ble frastjålet verdisaker på en av Olav Thons restauranter i Oslo. Mannen mente Thon kunne ha forhindret tyveriene hvis sikringssystemet hadde vært bedre, med overvåkingskameraer og låsbare skap.

- Han var veldig fortvilet og sendte flere brev til Thon. Fordi han kom i en så vanskelig økonomisk situasjon så syntes han det var rimelig at Olav Thon kunne dekke dette, sier Onsager, som også sier at klienten ikke forsøkte å presse Thon for penger.

Olav Thons advokat John Christian Elden sier Thon er glad for at politiet tar denne saken til retten.

- Også en samfunnsstøtte som Olav Thon har rett til ikke å bli sjikanert og plaget, så vi er glade for at politiet følger opp saken og bringer den for retten, sier Elden.

Rettssaken er berammet til 3. mai i Oslo tingrett.

(NTB)