Mann tiltalt for voldtekt av 14-åring i Malaysia, saken ble stoppet etter at han giftet seg med offeret

Var tiltalt for to voldtekter av 14-åringen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 20-åra ble i fjor tiltalt for voldtekt av en 14-åring i Kuching i Malaysia og risikerte opp mot 20 år i fengsel.

Under rettssaken giftet imidlertid 22-åringen seg med 14-åringen og hun trakk anklagene, melder Reuters.

Avgjørelsen ifølge nyhetsbyrået ført til massive reaksjoner fra aktivistgrupper i landet.

- Det er veldig vanlig for voldtektsmenn å gifte seg med sine offer, spesielt når de er under minstealder, for å dekke over sine forbrytelser, sier Yan Heang Lee i Women's Aid Organisation.

Saken har skapt voldsom debatt om barneekteskap og beskyttelse av unge voldtektsoffer.

- Det er på høy tid at Malaysia forbyr barneekteskap. Offer for barnevoldtekt bør aldri gifte seg med sine voldtektsmenn, skriver organisasjonen på sine Facebook-sider.

Etter malaysisk lov er minstealderen for giftemål 18 år, men muslimske jenter under 16 år kan få tillatelse fra islamsk rett til å gifte seg. Mannen i 20-åra var tiltalt for to tilfeller av voldtekt i oktober i fjor. Jenta var da 14 år, nå har hun fylt 15.

- Ettersom offeret i denne saken ønsker å trekke sine anklager på bakgrunn av at hun når er gift med ham, er det ingen grunn til å gå videre med denne saken, sa dommer Afidah Abdul Rahman da mannen ble løslatt, ifølge Borneo Post.

Aktor Ahmad Fariz Abdul Hamid sier til Reuters at tingretten i Kuching avgjorde at det ikke var grunn til å gå videre med saken når de to hadde giftet seg og 14-åringen hadde trukket anmeldelsen.

- Det er voldtekt, men foreldrene vil vanligvis ikke anmelde overgriperen fordi han havner i fengsel og datteren blir stående uten ektemann, mens barnebarnet deres ikke vil ha en far. Så det blir et problem, sier Datuk Fatimah Abdullah, Welfare, Women and Community Wellbeing Minister, til Borneo post.