Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann tiltalt: Skal ha utført overgrep og voldtatt barn i kirke

I flere år skal mannen ha utført overgrep. En rekke av hendelsene skal ha funnet sted i ei kirke i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-åra må i juni møte i Aust-Telemark tingrett, tiltalt for flere års overgrep. Hendelsene skal ha funnet sted i Telemark i perioden 2010 til 2014, blant annet i ei kirke i fylket. Det kommer fram i en tiltale fra statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Den ene av de fornærmede jentene i saken skal ha blitt utsatt for en rekke overgrep og voldtekter i løpet av perioden. Ifølge tiltalen var hun under 14 år da de første fant sted.

For den andre fornærmede jenta skal det dreie seg om et enkelttilfelle av overgrep. Også hun skal ha vært under 14 år da dette skjedde.

Erkjenner delvis skyld

I tiltalen, tatt ut av statsadvokat Håvard Kalvåg, beskrives både grove overgrep og voldtekter av de to jentene. I tillegg til hendelsene i kirka, skal mannen ha utført en rekke av overgrepene andre steder i området.

Tiltaltes forsvarer, advokat Borgar Andreas Veiding, sier til Dagbladet at hans klient delvis erkjenner straffskyld for det som har skjedd.

- Han har erkjent å ha hatt et seksuelt forhold til den ene av dem, men sier at det først skjedde etter at jenta var 14 år. Han hevder også at de var kjærester, sier advokaten.

Møttes i kirka

Ifølge Veiding var det i kirka at den tiltalte mannen og fornærmede som skal ha blitt utsatt for flere år med overgrep møttes. Advokaten forteller at hans klient har forklart at det var slik de to ble kjent med hverandre, og at dette utviklet seg til det han beskriver som et kjæresteforhold.

- Når det gjelder den andre fornærmede i saken, så erkjenner ikke min klient noe skyld, opplyser advokaten.

Mannen i 20-åra må i tingretten også svare for tyveri fra en kvinne. I en periode på nærmere ett år skal han ifølge tiltalen ha misbrukt bankkortet hennes for til sammen drøye 4000 kroner.

Advokat Wenche Kåsa representerer begge de to fornærmede jentene i saken. Hun ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med statsadvokat Kalvåg for kommentarer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media