Mann torturert i elleve timer - to tiltalt

Brent med sigarett, fikk knust flasker mot hodet og slått med jernstang. To menn er tiltalt i saken.

GROV VOLD:  Rettsaken mot en 30-åring og en 50-åring starter torsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GROV VOLD: Rettsaken mot en 30-åring og en 50-åring starter torsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene skal i mars i år blitt brent med en sigarett, fått knust flasker mot hodet og blitt slått med en jernstang over hele kroppen. To menn er tiltalt i saken.

Rettssaken mot de to starter i Sør-Trøndelag tingrett torsdag. De to, en trondheimsmann i 30-årene og en annen mann i 50-årene, er tiltalt i det aktor mener er en av de groveste voldssakene på lenge i Trondheim, melder NRK.

Ifølge tiltalen skal offeret ha blitt slått med kjepper og en jernstang, blitt svidd med en sigarett, fått brennevin i øynene og fått varmt og kaldt vann over kroppen. Mannen brakk to ribbein, begge lungene kollapset og han fikk en rekke kutt og blåmerker.

Han ble innlagt på sykehus i åtte dager og var ute av stand til å jobbe i fire uker etter mishandlingen.

- Det er heldigvis ikke ofte vi ser så grove saker med så alvorlig voldsbruk og med frihetsberøvelse over så lang tid som dette, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Advokat Arve Røli er forsvarer for den yngste av de to tiltalte. Hans klient erkjenner ikke straffskyld

- Mishandlingen skal ha funnet sted i hans leilighet, men min klient hevder han ikke var til stede mens dette pågikk, sier Røli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.