SPESIALSTYRKE: Politiets spesialstyrke har tatt oppstilling utenfor bankfilialen sørvest i Berlin. Foto: TOBIAS SCHWARZ / REUTERS / NTB SCANPIX
SPESIALSTYRKE: Politiets spesialstyrke har tatt oppstilling utenfor bankfilialen sørvest i Berlin. Foto: TOBIAS SCHWARZ / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Mann truer med å sprenge bank i Berlin

Har tatt et gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann har forskanset seg inne i en bank sørvest i Berlin og truer med å sprenge bygningen i lufta, melder den tyske avisa Bild.

Hvorfor mannen har tatt seg inn i Deutsche Bank-filialen, er ikke klart. Han holder en av de bankansatte som gissel, mens store politistyrker har samlet seg utenfor banken, som ligger i bydelen Zehlendorf.

Politiet forhandler nå med gisseltakeren, som stormet inn i banken i 15.30-tida. Åtte timer etter, klokka 23.30, er situasjonen ennå ikke løst.

- Vi er tilfreds med å ha oppnådd kontakt med gisseltakeren, sier polititalsmann Thomas Neuendorf til Bild.

Ifølge Berliner Zeitung har mannen forlanget en sekssifret eurosum i løsepenger for gisselet, samt fritt leide ut av banken.

Gatene rundt bygningen er avsperret, hvilket skaper trafikkaos. Samtidig er en restaurant og et julemarked i nærheten tømt for folk, og bensinstasjoner i området gjennomfører tiltak med henblikk på en eksplosjon.

Dagbladet følger saken.