Mann truet gutt til sex med kona

46-åringen presset grandnevøen (13) til to ganger å ha sex med kona hans. Etterpå hadde han selv samleie med kona (40), mens 13-åringen måtte se på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Borgarting lagmannsrett er 46-åringen fra Østfold dømt til fengsel i to år, og han må betale gutten 100000 i oppreisning.

Ifølge dommerne var 13-åringen på de aktuelle tidspunktene en svært sårbar tenåring. 46-åringen framsto som en farsfigur.

- Men de handlingene som 46-åringen har begått, har påført gutten betydelige lidelser. Dette registrerte hans mor, uten å kjenne årsaken. Gutten forandret seg betydelig etter hendelsene, uttaler retten.

Søvnproblemer

Det var først etter at moren, via omveier, hadde fått kjennskap til de straffbare forholdene, at hun skjønte hvorfor forandringene hadde skjedd.

På bakgrunn av forklaringer legger retten til grunn at 13-åringen fikk betydelige søvnproblemer og konsentrasjonsvansker. Han fikk en sterk følelse av skyld og ansvar for den seksuelle omgangen som hadde foregått mellom ham og den 40 år gamle kvinnen, konkluderer dommerne.

Hensynsløst

- 46-åringen måtte derimot forstå at de seksuelle handlingene han fikk 13-åringen til å begå, nødvendigvis måtte sette dype spor i gutten.

Vi finner at den hensynsløshet som 46-åringen utviste overfor en gutt han visste hadde det vanskelig, og som var sterkt knyttet til ham, må veie meget tungt i skjerpende retning, konkluderer dommerne, som ikke finner at det foreligger formildende omstendigheter ved selve handlingen.