Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann truet med å sprenge flere flyplasser på Østlandet

Pågrepet i Halden i går.

FLERE BOMBETRUSLER: 
Rygge lufthavn utenfor Moss har i høst mottatt flere bombetrusler fra en haldenser i 20-årene. 
Arkivfoto: SCANPIX
FLERE BOMBETRUSLER: Rygge lufthavn utenfor Moss har i høst mottatt flere bombetrusler fra en haldenser i 20-årene. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet i Halden har pågrepet en mann i 20-årene for å stå bak flere bombetrusler mot flyplasser og ferjeterminaler på Østlandet.

Mannen har siden september i år sendt en rekke bombetrusler mot Moss Lufthavn Rygge, Sandefjord Lufhavn Torp og Color Line-terminal.

Trusselen ble sendt på e-post både til de aktuelle flyplassene og politiet i Østfold, ifølge distriktets operasjonsleder Trond Puck.

- Disse truslene har ikke akkurat vært vanskelig å spore og siden vedkommende ikke ville gi seg, foretok vi en pågripelse i går, sier Puck til Dagbladet.

Den siste trusselen mot Rygge ble sendt på mandag. E-posten inneholdt informasjon om at eksplosiver var plassert inne på flyplassen.

Puck presiserer at det aldri har vært noe hold i noen av truslene fra mannen.

- Men det er jo klart at de ansatte på flyplassen blir stresset av å få slike meldinger. Derfor har vi nå også valgt å reagere.

Mannen, som er bosatt i Halden, blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med hvilke motiver han har hatt for å sende truslene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media