Mann truet niåringer med kniv i Porsgrunn

Politiet trenger tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forrige onsdag ble to ni år gamle truet med kniv av en godt voksen mann på baksiden av Rema 1000-butikken på Herøya i Porsgrunn.

De to jentene var på en skolefritidsordning ved Herøya Misjonskirke, og lekte på en fotballbane like bak den lokale butikken da mannen kom mot dem.

- Mannen skal ha truet med kniv og rettet altså kniven mot en av jentene. I tilegg skal han ha kommet med verbale trusler, sier politiadvokat Helge Bolstad ved Telemark politidistrikt til programmet Etterlyst på Viasat 4.

Jentene løp vekk fra mannen og kom seg i sikkerhet inne i misjonskirken. Der fikk de fortalt pastor Gordon Kleppe om det som var skjedd.

Mannen politiet nå etterlyser skal ha vært godt voksen med normal kroppsbygning og høyde. Han hadde mørkt halvlangt hår, og var ikledd grønne bukser og mørk overdel.

- Politiet ser naturlig nok alvorlig på dette. Det er altså snakk om en hendelse som er alvorlig i karakter og ikke minst er det en hendelse opp imot to unge jenter her på ni års alder og da med en veldig skremmende handling involvert, sier politiadvokat Bolstad.

Har du tips i saken? Kontakt politiet eller redaksjonene i Dagbladet (24 00 00 00) eller Etterlyst (04275).