Mann truffet av lynet på Kastrup

En mann i 50-åra er blitt sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av lynet i Danmark. Også en mann i 40-åra er sendt til sykehus, men det er ikke bekreftet at han har blitt truffet av lynet.

TRUFFET: En mann er blitt truffet av lynet i Danmark. Bildet er fra da uværet rammet Oslo forrige uke. Foto: Håkon Mosvold / NTB Scanpix
TRUFFET: En mann er blitt truffet av lynet i Danmark. Bildet er fra da uværet rammet Oslo forrige uke. Foto: Håkon Mosvold / NTB ScanpixVis mer

Danmark, Sverige og Tyskland har blitt rammet av et kraftig uvær onsdag kveld. I førstnevnte land er en mann i 50-åra blitt sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av lynet, mens ytterligere en mann kan ha blitt truffet av lynet.

Overfor danske BT bekrefter vaktsjef i København-politiet, Michael Andersen, at en mann er blitt truffet av lynet på Kastrup, Københavns lufthavn.

- Det siste jeg har hørt, er at han er i live. Men han er blitt kjørt til sykehus for videre behandling nå, også blir vi oppdatert på skadeomfanget seinere, sier Andersen.

København lufthavn bekrefter overfor avisa at det er en medarbeider på flyplassen som er blitt truffet av lynet.

LYN: Politi- og brannvesen måtte torsdag kveld fjerne en pipe på en bygård i Oslo. Den var trolig truffet av lynet, og de fryktet at den kunne rase ned. Video: Siv J. Seglem / Dagbladet Vis mer

Mann sendt til sykehus

Ytterligere en mann er blitt sendt til sykehus - muligens etter å ha blitt truffet av lynet, skriver TV2 Østjylland.

- Mannen var ute og gikk tur i Skejby i Aarhus Nord. Det vi vet, er at han falt om samtidig som det lynet og braket, sier vaktsjef Michael Ørum til kanalen.

Allerede klokka 22 onsdag kveld var det blitt registrert mer enn 1000 lynnedslag i Danmark. Store deler av landet rammes av uværet.