Mann truffet av steinras i Agder

Ble funnet bevisstløs. Sendt til sykehus i ambulanse.

SKADD: En person er sendt til sykehus etter et ras i Lillesand, mellom Kristiansand og Birkeland.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SKADD: En person er sendt til sykehus etter et ras i Lillesand, mellom Kristiansand og Birkeland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Politiet melder på twitter om et steinras på fylkesvei 229, også omtalt som Røynåsveien, i Lillesand torsdag ettermiddag. Raset skal ha gått i området litt sør for Åbal bru.

En mann skal ha blitt tatt av raset, og er nå tatt med til sykehus i ambulanse, ifølge politiet. Tilstanden er uavklart.

- Den skadde var bevisst da han ble fraktet fra stedet, sier operasjonsleder hos politiet i Agder, Øyvind Hægland, til Dagbladet.

Mannen skal ha blitt funnet av tilfeldig forbipasserende etter at han ble truffet av raset. Han var da bevisstløs, men pustet.

Veien sperret

Ifølge Hægland skal det ikke være fare for flere ras på stedet. Vegvesenet og Vegtrafikksentralen ba likevel en rasekspert komme for å vurdere faren.

Veien var sperret i flere timer etter hendelsen, men like etter klokka 18 opplyser Hægland at den nå er åpnet igjen.

- Vi har også fått oppdatering om at den skadde personen ikke skal være alvorlig skadd. Det er fremdeles uklarhet rundt hva som skjedde, men ingen tegn til menneskelig påvirkning, forteller Hægland.

Raset på stedet skal ikke ha vært stort. Politiet beskriver det som åtte-ti halvstore steiner som har rast ut i veien. Det ble først meldt at det var på riksvei 41 raset hadde skjedd, men sendte siden ut en rettelse.