Mann utenfor livsfare etter å ha blitt knivstukket i oppussingskrangel

Knivstukket flere ganger av naboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble knivstukket etter en krangel om oppussing på Bjerke i Oslo er nå utenfor livsfare. Mannen i 40-årene som er siktet for drapsforsøket søndag, erkjenner ikke straffskyld.

- Vi har nå fått beskjed om at mannen nå er utenfor livsfare, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen i 30-årene var i livsfare da han ble fraktet til sykehus med omfattende skader etter å ha blitt knivstukket flere ganger av sin nabo. Han ble funnet utenfor en boligblokk med flere stikk i brystet, nakke, hals og kjeve etter en krangel om oppussing.

- Min klient satt i avhør i går fra 21.30 til 02.30. Han har forklart seg i detalj om hva som har skjedd. Han erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Tom Barth-Hofstad til VG mandag.

Vurderer fengsling Metlid vil ikke overfor NTB mandag ikke kommentere innholdet i de nattlige avhørene. Hun bekrefter imidlertid at mannen framstilles for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag. Det er så langt ikke avgjort hva politiet vil be om i fengslingsmøtet.

Hun vil ikke omtale den siktede som «en kjenning av politiet», men sier at han er «noe kjent» for politiet fra tidligere.

Kriminalteknikere har natt til mandag jobbet med å sikre spor i leiligheten og ved blokken hvor hendelsen fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobber med vitner Metlid opplyser at de mandag konsentrerer seg om vitneavhør i saken. Politiet snakket også søndag med vitner som ringte etter å ha hørt og sett episoden.

Den skadde mannen ble brakt til Ullevål sykehus søndag kveld. Skadene ble betegnet som livstruende, men mandag ettermiddag er mannen utenfor livsfare.

Det betyr at politiet snart kan avhøre den fornærmede mannen.

- Det er en prioritert oppgave for politiet, sier Metlid.

Avhør vil finne sted når legene mener mannens helsetilstand er god nok.

Krangel om oppussing Bakgrunnen for voldsepisoden skal ha vært en krangel om støy i forbindelse med oppussing.

Søndag ettermiddag gikk mannen som pusset opp til sin nabos leilighet, og det brøt ut en ny krangel mellom de to mennene.

- Vedkommende som har klaget på støy, finner da fram en kniv og stikker mannen, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke hvorfor mannen i 30-årene gikk opp til naboens leilighet.

(NTB)